Voor een leerkracht is inspiratie heel belangrijk. Maar waar haal je je inspiratie?Als je het woord googelt kom je snel aan een hele reeks van betekenissen. In medische termen wil het gewoon zeggen inademen. Lucht die je binnenhaalt. Het tegengestelde is expiratie. Vanuit het Latijn zou je het kunnen vertalen als geest die binnenkomt. Je kiest niet zelf wanneer en welke dingen bij je binnenkomen. Maar wel wat je ermee aan kan. Concerten, voorstellingen, gesprekken, zaken die je op straat ziet of in de de media, persoonlijke ervaringen, ... je kan ze binnen laten als inspiratie voor je job. In feite is dat je echte inspiratie.
Natuurlijk ga je ook gericht op zoek naar goede voorbeelden, werkvormen, materialen en technieken. Deze zijn eerder op een formele manier inspiratie, maar soms ook inhoudelijk.

Bij inspiratie vind je allerlei informatie en materiaal.
Om te beginnen zijn er de liedjes. De liedjeslijst staat alfabetisch. Er zijn ook documenten voorzien die aangeven welke liedjes geschikt zijn voor welke klas en ook voor bepaalde onderwerpen of thema’s.
De andere onderwerpen zijn telkens gerangschikt volgens de leeftijd, er wordt aangegeven om welk type activiteit het gaat, hoe lang ze minimaal duren en hoeveel materiaal ze vragen. Zo goed als alle activiteiten zijn het werk van mezelf en de studenten BaLO van de HUB. Waarvoor heel veel dank.