Sientje
Vanaf 6 j
50’
L
*
Een mooi voorbeeld van hoe je met kinderen van het tweede leerjaar een filmpje kan bekijken en verwerken. Het lesmateriaal komt van Canon Cultuurcel.
wmv pdf pdf pdf pdf

De Poetsprins
Vanaf 8 j
50’
L
*
Een mooi voorbeeld van hoe je met kinderen van het tweede leerjaar een filmpje kan bekijken en verwerken.
mpg mpg doc pdf doc doc

En el Espejo del Cielo
Vanaf 9 j
50’
L
*
En el Espejo del Cielo is een filmpje dat je op youtube met de kinderen kan bekijken. Een jongetje droomt ervan een vliegtuigte kunnen vangen dat zich weerspigelt in een plas water op het veld. Hier vind je een mogelijk lesverloop en een kijkwijzer. Ook de nodige info over de film. Heel mooi.
avi pdf doc doc doc doc

Plezier met filmpjes
Vanaf 9 j
50’
L
**
In dit document een opsomming van allerlei filmfragmenten die je kan opzoeken via youtube en waar je van alle mee kan doen met de kinderen. Genoeg materiaal om er meerdere projecten mee uit te voeren. (tekenfilms, Charlie Chaplin, oude Disney-films, serieuze films... de kinderen kunnen de films naspelen, leren dirigeren, een nieuw klankspoor maken, er teksten bij inspreken, er nieuwe muziek bij zoeken, er geluiden bij opnemen, een nieuwe live-trailer maken, een lachband maken, ...
doc

Werken met kortfilmpjes
Vanaf 10 j
50’
LG
*
In deze verzameling van lessen wordt getoond hoe je op een eenvoudige manier activiteiten kunt organiseren n.a.v. en met kortfilmpjes van o.a. Man Ray, Piet Kroon.
mov pdf